Cele 5 “mașinării” care mi-au îmbunătățit viața

Din gama “asul din mânecă” vreau să vă povestesc puțin despre cele 5 aparate care-mi fac viața mai ușoară și mai bună. Nu zic că sunt ieftine și la îndemâna oricui, dar zic că dacă te strângi cu cureaua câteva luni le poți cumpăra și crede-mă, se merita! Sau desigur varianta rapidă și la îndemâna celor nerăbdători este să le cumperi în rate. Deci la începutul relației mele cu Cosmin, eu venind dintr-o familie anti-tehnologie, să-i zic :)) nu am conceput nici în ruptul capului să avem mașină de spălat vase păi eu ce am, sunt căzută în cap de nu pot spăla câteva farfurii? După certuri și discuții în contradictoriu, am luat mașina de spălat vase.. Ghici ce, mi-a usurat viața, o iubesc și nu cred că-mi imaginez viața fără ea (GLUMESC). Este practică și cred că atunci când bebe o să vină, clar timpul meu v-a devenii prețios și numa de spălat 1000 de mii de vase nu o să mai am chef sau timp. Deci da, MASINA DE SPĂLAT VASE, este un moft necesar zic eu, un ajutor și un prieten de nădejede asemeni mașinii de spălat haine. 🙂

Robotul de aspirare (Roborock) mi-a ușurat viața, deoarece noi avem 2 pisici, eu năpârlesc, ele năpârlesc, practic aveam covor de păr pe jos. Oricum ajunseserăm să trăim cu aspiratorul de mână la gât deoarece pe gresia asta albă și aerul ce-l respirăm se vede. Posibil și noi să fim nițel cam obsedați de curățenie, dar totuși robotul de aspirat este un ajutor de nădejde când vrei să ții o casă curățică fără prea mult efort. Plus că esti la muncă, îi dai drumul și vii acasă într-o casă curată, LUX! (P.s și aspiratoarele mici de mână, sunt geniale) . :))) Agh să nu mai zic că și spală pe jos. Deci sincer este a life saver, e genial, chiar ajută în casă 🙂 Robotul nostru de aspirat e un model mai vechi, că-l avem deja de ceva vreme. A costat cam 2300 lei, dar și-a meritat fiecare banuț.

Noi, ca și marea majoritatea a oamenilor din TM bem apă plată, pentru că cea de la robinet efectiv pute. La muncă era fain, că aveam ceva aparat de apă, fără bidon de plastic și conectat direct la țeava de apă, cu filtre și etc care practic curăță apa de la robinet. Ideea de a ne lua un aparat de apă ne-a venit când ne-am dat seama câtă risipă de plastic facem. Adică noi bem extra mega multă apă și la 2 zile umpleam gunoiul de reciclabile ceea ce zău că nu e cool :|. După ceva căutari pe Google și vorbit la muncă despre furnizor de aparat de apă, ne-am decis că un aparat de apă este pe termen lung o investiție financiară bună, mai puține deseuri, mai puține drumuri la magazin și cărat/depozitat bidoane de apă de 5/10l. Aparatul nostru e genial, nu cu mult mai mare ca cel de cafea, temperatura apei calde/reci fiind reglabilă după preferință și chiar îmbunătățește cu ceva minerale apa de la robinet pe lângă că o curăță, ceea ce este BETON. Aparatul de apă a fost în jur de 2000mii lei, dar crede-mă nu e zi în care să nu-l folosim la capacitate maximă.

Aparatul de cafea. Din nou, până la Cosmin îmi beam cafa în faimoasa moca italiană. Dura puțin și trebuia să fii pe fază, însă cafeaua era vis. După Cosmin am ajuns să ne luam aparat de cafea, inițial manual care mergea doar cu cafă macinată. Ambii suntem iubitori de cafea așa că după un timp, am decis că, cafeaua proaspăt măcinată e mai faină așa că am luat un aparat automat, care macină cafa, face cappuccino și latte macchiato. Nu zic că aparatele cu capsule nu sunt ok, dar din nou zic că fac mega multă risipă de plastic și nu stiu sincer cât de ok sunt nici pentru noi, mai ales cele cu lapte. La aparatul nostru stim exact ce cafea luam și avantajul e că putem să folosim doar lapte vegetal. Deci da, apartul de cafea automat, ne scutește timp și ne face diminețile spumoase. :)))

Aspiratorul cu filtrare prin apă. Deci pe lângă robotul de aspirat , avem 2 aspiratoare de mână, unul pentru canapele/masă/mobilă și altul pentru gresie/pardosea, plus “aspiratorul de Sâmbătă” (Sâmbăta era ziua de curațenie, dar am mutat-o pe Vineri, după muncă, dacă tot lucrăm de acasă) :))) Aspiratorul cu filtrare prin apă, cel pe care il avem noi, zic că este mai fain ca unul cu sac sau unul cu tub, avand amebele genuri de aspiratoare înainte. Am să-ți zic de ce e mai fain la aspiratorul cu filtrare prin apă: 1. în apă noi punem diverse uleiuri esențiale și când aspirăm și împrospătăm aerul, 2. are capete diferite pentru covor și canapea/saltea, 3. nu scoate deloc praf pe celălalt capăt și 4. se curăță ușor. Din nou, eu m-am opus ideii de a da peste 1000 lei pe un aspirator, dar după ce l-am avut, mi-am dat seama că pentru deținătorii de animale este un must acest asiprator. Noi îl avem pe cel de la Karcher, căruia desigur i-am mai cumpărat apoi celalate capete pentru canapea și pentru covor. Sincer îl recomand, este foarte misto. Desigur că pe piață sunt și modele mai ieftine, însă noi pe acesta îl avem și deci despre alte modele nu mă pot pronunța.

Chiar sper ca postarea mea să-ți vină în ajutor, fie ca un mind blowing ideea, fie ca o confirmare că da, este o idee bună să investești într-un aspirator nou sau un filtru de apă. Ori fie ca și informație pur și simplu. Crede-mă nu-ți dai seama că ai nevoie de anumite lucruri până nu le ai, sau până nu le ai și apoi le pierzi. Zic și eu. Până una alta îți doresc o zi minunată și nu uita să vezi partea plină a paharulu oricât de gol ar fi.

Today’s motto: “The cruel irony of housework: people only notice when you don’t do it.”

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.