Slăbește cu cap: Am încercat programul Ikanos – și funcționează!

Dacă îmi spunea cineva acum câțiva ani că voi avea nevoie de un program să mă ajute să slăbesc nu aș fi crezut, dar nimeni nu m-a pregătit cu adevărat pentru schimbările care au apărut în viața mea după ce am devenit mamă. Despre Luca o să scriu poate cu altă ocazie. Dar este cel mai dulce băiețel din lume!

Toată vara trecută am auzit despre Ikanos care promitea un program super fain de slăbit, dar nu numai. M-am hotărât să mă înscriu pentru că voiam să slăbesc câteva kilograme, dar mai presus de atât voiam mai multă ordine în viața mea care se transformase într-un haos frumos. 

Ce este Ikanos?

“Revoluționăm modul în care oamenii privesc slăbitul și menținerea greutății.” – asta scrie pe site la ei.

Și chiar că l-au revoluționat!

Vă zic de acum că am slăbit cât am vrut să slăbesc din primele săptămâni, dar m-am ținut de program pe toată durata lui și adevăratele schimbări sunt wow. Practic, Ikanos te ajută să îți creezi obiceiuri sănătoase pas cu pas:

  • mănânc mai multe legume
  • am o ordine în orele de masă (și asta mă ajută și cu programul lui Luca)
  • mă hidratez mai bine și pielea mea simte asta
  • nu mai ronțăi prostii seara
  • am mai multă grijă de mine
  • am mai multă energie

Eu sunt vegetariană de 10 ani, dar asta nu înseamnă că toate obiceiurile mele alimentare erau sănătoase. De fapt, poți avea o dietă destul de nesănătoasă vegetarian fiind.

Am vrut să mă simt bine din nou în pielea mea și mă simt super fain!

Am analizat opțiunile pe care le aveam și nu arăta prea bine, eu chiar nu suport restricțiile. Carbohidrații sunt viața mea, nu puteam să renunț la ei! Ikanos încurajează echilibrul alimentar și mai ales nu are nici un aliment interzis.

Eu am început Ikanos pe 27 septembrie 2021 împreună cu vară-mea💪🏻

După ce cumperi pachetul dorit primești un email cu detalii despre cum să accesezi aplicația, cum

să intri în grup și planul tău de nutriție.

Multă lume se așteaptă, din ce am văzut, să primească mură-n-gură ce să mănânce. Mie tocmai asta mi-a plăcut este că NU îți impun ei ce să mănânci, ci împart listele de alimente în proteine, carbohidrați, grăsimi și legume și îți explică în ce proporții să le consumi, dar mai ales cât din fiecare. Fiecare listă este împărțită în culorile semaforului, astfel încât mi-a fost super ușor să aleg din categoriile “verzi”. Printre alimentele “roșii”sunt cartofii prăjiți, langoșii, compoturile îndulcite etc Roșu nu înseamnă că trebuiesc eliminate ci că trebuiesc consumate ocazional. Asta a fost o veste bună pentru mine 😀

În aplicație aveam zilnic de făcut mai mulți pași, și la fiecare aveai de completat câteva întrebări. De exemplu, seara întotdeauna notam în mini jurnal cât am mâncat, cât am mers în ziua aia, dacă am făcut cumva și exerciții, cât am dormit, etc.

Ce mi-a plăcut super mult, este că de la început te întreabă cum vrei să intervină să te ajute când deraiezi😜

IMG_6825.png

Ei se uită zilnic la aceste date și îți scriu în aplicație de câte ori este nevoie să te susțină, să te ajute, să te motiveze. În primele zile este important să interacționezi cu coach-ul tău pe chat, te ajută super mult să te pui pe direcția potrivită!

În fiecare zi, la 12 noaptea apărea un nou articol (sau o nouă lecție) în aplicație la Steps for today. Unele sunt articole scurte informative, ca de exemplu descrierea bugetului caloric:

IMG_6826.png

Altele dezvoltă strategii prin care înțelegi de ce faci unele lucruri, ca de exemplu mâncatul impulsiv, și cum să scapi de ele:

IMG_6827.png

Stresul este un subiect pe baza căruia au mai multe lecții wow, la fel și motivația. 

Partea de nutriție este foarte importantă, pentru că la bază Ikanos este un program pentru slăbit, iar acolo abordarea este super individuală și comunicarea se face direct între tine și coach-ul tău. Eu, de exemplu, am avut mai multe întrebări la început și după primele două săptămâni am intrat pe pilot automat. M-au ajutat mult sugestiile lor de meniuri. 

*Am înțeles că acum au adăugat sau urmează să adauge și o secțiune de rețete ceea ce e super util.

Pe de altă parte, vară-mea a avut nevoie de mai multă interacțiune pe chat cu coach-ul. Important este că a deschis discuția de câte ori a avut nevoie. Sunt super mândră de ea.

Chiar la început ești încurajat să îți găsești motivația internă printr-o serie de întrebări “de ce”. 

Dacă spui că vrei să te simți bine în pielea ta întrebă-te de ce vrei asta. Du-te cât poți de adânc. Până la urmă o să afli care este adevărata ta motivație. La mine a fost dorința de a mă menține cât mai sănătoasă și tânără pentru Luca al meu🥰

3 lucruri care mi-au plăcut la Ikanos

Ikanos este diferit de alte metode de slăbit de care am auzit și aceste 3 lucruri m-au impresionat în particular.

  1. Echipa Ikanos

Am interacționat cu multe aplicații și servicii la viața mea, dar nivelul de suport pe care l-am primit de la echipa Ikanos este ‘next level’. Pe lângă faptul că te clarifici repede când ai întrebări, ei nu te lasă niciodată la greu și MEREU te ajută să revii la drumul tău.

Vară-mea este la fel de încântată de ei. Trebuie să încerci ca să înțelegi ce zic.

  1. Tu impui ritmul

Nu te fugărește nici un plan alimentar strict, nu ai de făcut combinații dubioase și mai ales nu te “ceartă” nimeni că nu ai slăbit după normă sau că ai “îndrăznit” să mănânci o prăjitură.

  1. Lecțiile zilnice

Articolele sau lecțiile (încă nu știu cum să le zic) pe care le primeam zilnic de citit în aplicație au creat o experiență minunată. Pot spune că ele reprezintă cheia succesului celor ce urmează programul Ikanos. Dacă vii zilnic în aplicație și citești lecțiile, răspunzi la întrebări acolo unde sunt și înțelegi ce te învață vei fi uimit de schimbările ce vor apărea în percepțiile tale. Despre partea de nutriție nu mai zic! Este wow cât de clar și simplu explică. Chiar rămâi cu învățăminte pe viață.

Primul lucru, in fiecare dimineață la cafea deschideam aplicația și parcurgeam lecția zilei. Îi simt lipsa🙈

Concluzie

Ikanos este, probabil, cea mai smart metodă de slăbit sănătos și sustenabil și la un preț mai mukt decât decent. Pe lângă slăbit te alegi și cu alte obiceiuri sănătoase, deci este un super win.

Dacă ar fi să dau un sfat cuiva care acum se apucă de Ikanos ar fi să intre zilnic, să citească și neapărat să profite de funcția de chat cu echipa lor. În același timp, odată ce ai acces și la un grup cu alți Ikanoși e super fain să interacționezi cu ei.

Dacă respecți planul alimentar o să slăbești supet fain. Dacă nu înțelegi ceva întreabă, nu bâjbâi.

A-pro-pos, eu am început odată cu vară-mea Ikanos și ea este la fel de încântată. Astea au fost cuvintele ei, așa-i că a scris frumos?😍 Lore a slăbit 10kg!!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.