Supererou (de Decembrie)

Hei hei hei sau Ho ho ho depinde din ce unghi vrei să privești lucrurile luna asta. Luna aceasta e luna cadourilor, e luna care ne face mai conștienți de ce avem dar mai ales de ceea ce mulți doar visează să aibe. M-am gandit să dau o mană de ajutor putorilor din breasla mea. Am decis să apelez la sentimentele alea pe care le îngropăm adânc din varii motive (gen comoditate, rațiune, scepticism și așa mai departe) adica apelez la bunătate și înțelegere, apelez la omul și copilul din tine. De ceva ani datorită prietenului meu Alex, am început măcar în perioada Crăciunului și a Paștelui să mă implic la scară mică în “proiecțele” de cadouri pentru cei mai puțin noroși. Pot să fiu destul de insistentă, lucru pe care colegii de muncă și cei de la sală îl pot confirma. Cu toate că uneori suntem sceptici și ne e greu să întelegem de ce oamenii fac ceea ce fac mi-aș dori enorm măcar pentru un ceas, să încetăm să judecăm și să pășim cu calm în papucii lor, papucii celor care au prea multe guri de hrănit și salarii prea mici. În papucii celor mici care fie îl așteaptă pe Moș Crăciun, fie asteaptă o masă caldă și imbelșugată. Să pășim în papucii copilului “omului mare” care nu are nici o vină că lucrurile sunt așa, care lucrează de la 6 ani să-și ajute frații și părinții..Hai pentru un moment să ne concentrăm la umanitate și să renunțăm la 20 lei, 50 de lei, 100 de lei pentru un om care chiar are nevoie de suma asta. Gestul asta ar trebui să-l facem nu doar la sărbătoare, ci mereu. Să dăruim așa cum și primim fără să realizăm. Zic să dăruim zâmbete, gâduri bune, haine, mâncare, îmbrățsări și strângeri de mână. Fac apel și la mine, că eu sunt mereu prinsa în ceva și abia dacă am timp din când în când să particip cu adevărat la o cauză nobilă, altfel decât prin a dona bani sau a strânge bani..Dar cu mine voi avea mai târziu o discuție. Acum o am cu tine și tare aș vrea să copiezi din notițele mele ce ti se potrivește mai bine. Te las cu bine și mai jos îți las notițele mele în caz că te decizi să luminezi viața cuiva și doar pentru un moment. Lucrurile mărunte pot schimba vieți!

  • Momentan donez lunar pentru SOS Satele Copiilor și Declic cel mai puturos și la îndemână ajutor ce-l pot da este să donez.
  • Îi iubesc pe cei de la “Look inside” și anul acesta am reușit împreună cu o mână de oameni faini să fericim un copil cu cerințe mai pretențioase. Dar deh dacă asta își dorește cine suntem noi să-i zicem că e prea scump ce vrea? (Mulțamn oameni de ajutor!) P.s pe cei de la Look inside îi găsiți pe Facebook, au o mie și una de campanii în care te poți implica și nu doar financiar. Sunt niște oameni precum aspir și eu să devin când o să fiu mare, un OM care își dedică timpul pentru a îi ajuta pe alții, mare lucru!
  • Speranță pentru România sunt cei care m-au uimit cu poveștile și reușitele lor. Mă fac să cred în oamnei și în ideea că fiecare ban contează. Mă fac să cred că împreună putem schimba lumea și destinele celor care au speranță.
  • Fundatia Mereu Aproape îmi este cunoscută, am mai donat prin SMS, dar mai multe nu pot zice. Clar și în spatele acestei fundații se găsesc oameni cărora le pasă, oameni buni, OAMENI. Am văzut că, caută voluntari așa că dacă ai puțin timp liber folosește-l, implică-te, ajută, fii un exemplu.

Așa că dragă prietene vreau să cred că notițeele mele te-au ajutat și sper că vei lua decizia corectă. Îmi permit să sper că măcar 1 din sugestiile mele ți-a fost pe plac. Și dacă niciuna nu ți-e pe plac, cauta-ți propriul ONG și ajută. Donează un minim lunar, o data la 3 luni sau fă ziua de Crăciun a unui copil mai bună.

Și zic să nu las postarea într-o notă de “Si” adică așa în aer, peste portativ..motiv pentru care o să pun niște poze haioase de la Crăciunul trecut..poate te îmbunez și deja te abonezi să donezi lunar 50 lei unui ONG.

We were both wearing “ugly sweaters” from LDL, I was wearing TALLY WEiJL jeans and DONATE TO THE LESS FORTUNATE happy faces. 

Today’s motto: “No one has ever become poor by giving.”

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.