Ce fac eu pe timp de carantină

Ce pot să și fac pe timp de carantiă dacă nu să stau în casă cuminte și să gătesc ca mai apoi să mănânc ce am gătit? Nu știu voi, majoritatea cum faceți față situației, dar eu am realizat că încă mă număr printre norocoșii care nu și-au pierdut jobul. așa că am încă moralul ok. Asemeni mie sunt și fratele meu și cumnata mea. COVID-ul asta este o lovitură grea și nu doar pe plan emoțional, pentru mulți este și pe plan finaciar, ceea ce uneori ne doare aproape la fel. Aș vrea să va împărtășesc câteva rețete vegane și vegetariene si prajituri sanătoase în speranța că de plictiseală o să le încercați. Credeți-mă nu o să regretați și veți descoperi gustul bun al legumelor si savoarea dulcelui sănatos. Și de plictiseală dacă încercați și tot m-aș bucura. P.s astept păreri ulterior, accept și injurăturile dacă este nevoie.

Ca să nu intru așa direct în pâine, mă gâdeam să-ți povestesc puțin si despre rutina mea cea de toate zilele, rutină pe care am modificat-o puțin de când stăm acasă, dar la care nu am renunțat. Poate găsești ceva inspirant și demn de urmat în rutina mea. De când am aflat de sarcină, recunosc am redus puțin intensitatea sportului și am exclus unele exerciții, însă cam practic același ritual ca și până acum. Dacă înainte de carantină mă trezeam la 6 (cu alarmă), ca să ajung la sală la 7:30, acum mă trezesc la 7 (fără alarmă) pentru a citi puțin, până la 8, iar de la 8 la aproape 9 să-mi iau doza de sport. Apoi fuguța, fuguța la duș pentru că abia după, începe adevărata rutină (în sensul ăla mai puțin plăcut). Mi-as dori să petrec mai mult timp, având grija de fizicul meu, adică de partea aia feminină , însă ora aia, în care m-aș face pretty, prefer să o petrec, citind, făcând sport, sau preparând un mic dejun delicios (ador mâncarea). De când mă stiu duc lupta asta cu feminitatea. Mama mea este și a fost mereu o lady, în adevăratul sens al cuvântului și nu înteleg nici în ruptul capului de ce nu îi pot semăna, nici măcar 1 gram. Mi se pare că ne-am îndepărtat mult de cărți așa că măcar ora aia de dimineață să o dedic unui lucru frumos. Plus că Luca este în burtică și vreau să-l obișnuiesc cu sunetul vocii mele și sa-l deprind cu arta cititului, care mie mi-a lipsit toată adolescența. Seara am alt obicei BUN zic eu, de la ora 19-20 îmi opresc internetul de pe telefon. O fac, ca să nu mai stau belită in FaceBook și Instagram și să ne dedic puțin timp NOUĂ.

O să-ți las ceva retete și linkuri de inspirație și pentru moment nu te mai plictisesc cu ale mele. Îmi doresc doar să încerci să-ți faci un obicei să stai tu cu tine, 10 minute, seara sau dimineața și să te întrebi cum ești și dacă esti bine acolo unde te afli, emoțional vorbesc. Mai stai din când în când cu tine și ascultă-te că sigur esti un om interesant. Până data viitoare sper că îți vei găsi macar 1 lucru fain să-l introduci în rutina vieții și mai sper ca măcar 1 din rețetele puse aici să o încerci, măcar să ai motiv să ma înjuri, dacă nu de alta. Keep yourself safe până data viitoare.

Ciorbă “de burtă” vegetariană, un deliciu Se face super ușor, e mega delicioasă. Eu am modificat câteva chestii. În loc de smântână (cred că era vegană, dacă nici ou nu a pus) smântâna de gătit nu cred că este sănătoasă, iar pe aia vegană nu am încercat-o, anyways am pus 1 conservă de lapte de cocos. Și pe lângă ardei am pus si puțin praz. Deci n-am mâncat niciodată ciorbă de burtă, dar asta a fost vis. Cosmin a zis că 80% aduce cu ciorba de burtă.

In apărarea mea voi spune că pozele nu sunt destinate postării, însă m-am gândit că așa poate vă conving că nu mint. Așa că, dacă calitatea pozelor lasă de dorit, trecți și voi peste.:)

Budinca de tapioca, am pus și link pentru orientare. Dacă n-ai mâncat budincă de tapioca nu esti om, glumesc acum :))) (eu o prefer pe cea de tapioca, deși mai nutritivă este cea de chia). Deci budinca de tapioca se face ușor, cam așa: pui 3 căni de lapte vegetal la fiert(eu il prefer pe cel de cocos că este mega aromat). Apoi când fierbe, adaugi 1 cană de tapioca, 1 linguriță esență de vanilie și dacă ai coajă de portocală sau lămâie rasă. Când laptele fierbe, adaugi 1 cană de tapioca și amestecă, ca să nu se prindă. Când biluțele de tapioca sunt transparente, atunci budinca este gata și poti adăuga 2-3 linguri de miere (după preferință) sau orice îndulcitor preferi. O poți mânca simplă, cu gem, sau cel mai bine o pui în castroane/pahare/căni pe straturi. 1 strat de fructe proaspete sau congelate (mere, pere, prune, fructe de padure, kiwi, banane, căpșuni, mure, etc) 1 strat de tapioca, apoi un strat de fructe și iar tapioca. Dacă nu e suficient de dulce, mai pune miere peste. Nu vei regreta, este vis!

Budinca de chia e și mai usor de facut, p.s am pus și link pentru inspirație. Pui de cu seară la “umflat” chia 9 lingurițe seminte chia și cam jumătate de litru de lapte de cocos (migdale,ovaz, soia, vacă, etc) + 3 linguri miere. Dacă nu te culci, mai mergi și mai amestecă din când în când compoziția. La alegere poți pune în compoziție tot de cu seară să se hidrateze și goji, merisoare, nuci, afine uscate, etc dacă nu, le poti folosi a doua zi. Dimineața, într-un pahar/bol cană pune 2 degete chia un strat de fructe/nuci, apoi iar chia, si apoi iar fructe, nuci, goji și niște cereale pentru sățietate.

Chec cu banane, rețete pentru checuri cu banane sunt 100. Acum depinde pe ce variantă mergi, mai sănătoasă sau mai puțin sănătoasă. Eu de obicei caut cea mai ușoară rețetă și modific ingredinetele după ce am în casă. Clar înlocuiesc făina albă cu orice altă faină, pun miere/sirop arțar în loc de zahăr și alte mici ajustări de genul. Ultima rețetă după care am făcut sună așa:1 +1/2 cups făină (gramaj american, eu am acasă cupe din astea, dar poți calcula pe net gramajul aproximativ), 1 linguriță scorțișoară, 1/2 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță bicarbonat, (eu am pus 1 linguriță praf de copt), 1/4 linguriță de sare, 2 ouă, 1/2 cupă zahăr (am pus 3 sau 4 linguri miere), 1/4 cupă iaurt grecesc, 1 cupă banane strivite, 3/4 cupă căpșuni (eu am pus coacaze și catină că asta aveam în casă,1/2 cupă de alune mărunțite, eu am pus nuci, din nou, asta aveam. Cred că rețeta e versatilă. Am pus sus link la banana bread care pare ușor de făcut și clar bun.

Biscuiți delicioși si ușor de făcut, din nou, când spun ușor de făcut, e rețetă pentru gurmanzii puturoși ca și mine. Biscuiții aștia sunt versatili din nou. Adica variantă vegană si vegetariană si cred ca pot fi asezonati cu diverse arome. Eu am facut varianta asta și una cu ciocolată amară si rom, Cosmin a zis că varianta mea cu rom nu-i place. Mie mi-au placut ambele variante. Am topit în 2 zile biscuiții si asta că ne-am gândit că dacă mâncăm totul o dată. tot noi o să suferim.:))) Eu am pus doar miere și sirop de aratar în biscuiți, rețeta e mai sus.

Pâine, care se face aproape la minut. Atât de ușor se face, că la noi o prepară Cosmin, care nu e cel mai AS în bucătărie. Noi am făcut de 2 ori până acum, o dată am mers pe varianta 50% făină integrală și 50% albă iar a doua oară am zis să încercăm cu făină albă, că poate crește mai mult. A ieșit la fel de bună și nu e crescut mai mult, agh am pus semințe în cea albă. O să încercăm varianta 100% integrală.

Curry vegetal, cel mai fain ever. Deci o nebunie de arome. Cosmin se plangea că pute prea rău, însă eu il ador. Aș mânca non stop. E ușor de făcut, sper doar să ai condimentele necesare prin casă. Ca vegetarian, am tot soiul de condimente în casă, ca să aromatizez mâncarea. Crede-mă trebuie să-l încerci măcar o dată, este o nebunie!

Ce să-ți zic decât spor la gătit. Sper că îți face cu ochiul măcar o rețetă din cele enumerate. Încă o dată zic, pozele nu sunt de arătat lumii, că sunt niște poze trimise la prieteni, dar acum zic că nu este cazul să ne uităm la detalii. Poftă mare să aveți și sedere plăcută. 🙂 Vedeți partea bună a situației.. acum aveți timp pentru toate lucrurile care au suferit amânare. aveți timp pentru pasiunile puse pe hold.. aveți timp de voi și de partener. E totuși ceva ROZ în situația asta de rahat. Hai să ne bucurăm de micile surprize ale vieții. 

Today’s motto: ” Everything will fall into place, just be patient.”

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.