Romanian Throwdown 2019

Am amânat și am tot amânat postarea asta, din lene și poate de frică că aș putea să fiu mai acidă decât e cazul. Romanian Throwdown este al 3-lea concurs de crossfit la care particip si al 2-lea la care particip individual. Anul trecut am participat tot la un concurs organizat de Smart Fit, însă pe echipe fiind și primul meu concurs sportiv, Ultimate Smartfit challenge .
Ca la orice concurs tip throwdown, înainte de a te califica, trebuie să trimiți filmările cu cele 6 probe eliminatorii, pe baza punctajului obtinut și a numărului de participanți poti să te califici sau nu. Dacă bine imi aduc aminte, încă de la calificări au fost ceva neclarități cu perioada de trimitere a acestor filmări și cu numarul de participanți acceptati, lucruri care pe mine, ca beginner nu m-au afectat, însă îmi aduc aminte comentariile celoralți de la alte nivele. Cu toții am uitat aceste neînțelegeri, pentru că timpul a trecut și pentru că a fi imperfect este în natura umană.

Experienta Romanian Throwdown, pentru mine nu a fost rea cât a fost pentru alți participanți, însă doar pentru că, pentru mine lucrurile s-au așezat bine, nu însemnă că au fost și corecte. Din punctul meu de vedere (de începător la crossfit) probele la beginners au fost destul de grele și putine, eu aș fi optat penru mai multe probe, dar mai lejere, sau doar pentru probe puțin mai lejere. Dar dupa cum mi-a spus și coach-ul meu, crossfitul nu e ușor. Insist în a-mi suștine părerea că probele nu au fost ușoare la începători sau la scaled, descurajându-mă să mă înscriu ever la scaled. Fac de 2 ani și ceva cross fit, merg de 4-5 ori la sală și totuși mai bine de jumatate din lucrurile de la scaled nu le fac, ceea ce ma face să cred că probele de la scaled au fost grele. P.s îmi justific credința prin a spune că eu sper că nivelul scaled și beginner în concursuri se adresează oamenilor care fac crossfit din pasiune, oamenilor care au joburi de birou sau care nu sunt tocmai instructori de fitnes.

Adevărul este că atunci când ești în concurs, cumva puterea ta se dublează, nu înteleg cum, dar parcă descoperi un supra tu. So, declinul la Romanian Throwdown a început cu sfârșitul primei zile, rezultatele fiind nedrepte și cumva nejustificate. La sfârșitul primei zile, numarul paricipanților s-a înjumătățit, la noi, begginners doar primele 5 fete au trecut mai departe. Problema a fost așa:

  • Eu la prima tură am ieșit pe locul 9 iar la a 2-a tură am ieșit pe locul 1, per total am ieșit pe locul 2, calificându-mă pentru a doua zi
  • Fata de sub mine, a ieșit pe locul 1 la prima tură și pe locul 9 la a 2-a tură, over all fiind pe locul 3. (P.s tractiuni nu a facut nici măcar 1)
  • Fata de pe locul 5, a ieșit pe locul 3 la prima tură și pe locul 8 la a doua tură(fără să termine toate trecțiunile, mai avea 4)
  • Iar colega mea de la CST, a ieșit în clasament pe locul 8 la prima tură și pe locul 3 la a doua tură, per total a ieșit pe locul 6, finalizând ambele ture, spre deosebire de colega de pe 5. 🙂 Just saying.

So, coachul nostru si Timea (colega de la CST) logic că s-au simtit neîndreptățiți și au cerut explicații. Explicația dată după putin scandal a fost, că, clasamentul s-a făcut în funcție de prima tură, unde fata de pe locul 5, a scos timp mai bun ca fata noastră, însă exact aceiași situație a fost la mine și la fata de pe locul 3. Eu trebuia să fiu pe 3 și ea pe 2. Justificarea a fost că algoritmul folosit de ei așa a făcut clasamentul și că ei nu se fac responsabili de nimic și nu au cum să schimbe situația. Eu nici până acum sincer zic nu înțeleg cum unele fete s-au calificat deși nu au făcut tracțiuni sau au făcut mai puține. NOT FAIR, dar again, părerea mea de non profesionist. Consider că incidentul acesta, posibil fără precedent, putea să fie rezolvat într-un mod mai diplomat și mai corect. Fie să lase 6 fete în competiție, fie să scuze algoritmul în mod public și să facă ei manual punctajul, fie doar public să-și ceară scuze față de Timea, fata de pe locul 6. Ei au acționat sub impusul momentului și au vorbit urât în loc să încerce cu calm să remedieze problema. A greși este omenesc și ei ar fi trebuit să înțelegă frustrarea coachului Claudiu și a participantei. Logic ar fi fost ca ei să tempereze apele nu să le învolbureze mai tare. Deși am ieșit pe locul 3 over all, nu m-am bucurat de premiu cum aș fi vrut, o parte din mine, simțindu-se neîndreptățită alături de Timea. Ei dar asta este, nu ies mereu lucrurile cum am vrea, nu? Oricum din orice experiență învătam. Pot spune totuși că arbitrii pe care i-am avut m-au ajutat mult. Gagica blondă (scuze nu-ți știu numele) a fost un arbitru beton, care m-a super încurajat. Mulțumesc! Sper că ei au învătat ceva din întâmplarea asta și dacă se mai lovesc de ea, vor ști cum să-i facă față mai bine. Este nedrept ca pentru primul concurs să ai o așa experiență, dar este și bine, că uite așa nu te mai surpind apoi alte lucruri. Agh, fraților aveti o pasiune pentru Assalt bike (bicicleta din IAD) m-ați omorât cu ea. :)) Intenția mea nu este să jignesc sau să arăt cu degetul ci doar să spun experiața mea de la Romanian Throwdown cu bune și rele în speranța că toți vom învăta ceva.

Am adăugat poze random de la event, din păcate nu am avut timp să le editez iar de data asta iubitul meu nu a mai luat aparatul să avem și noi poze mai profi. Am pus poze cu ce am câștigat și cu ce am primit ca și chit de participare. Enjoy. We are CST family de la mic la mare! 🙂 Dacă te decizi să te apuci de sport, mai ales de cross fit, alătură-te familiei CST. spun familiei, pentru că noi nu mergem pur și simplu la sală, suntem ca o familie extinsă, după cum poți remarca încă din poze. 🙂

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.